r
Nosalty Logó

Chakalaka mártás

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Maria.
Chakalaka mártás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2016 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1866 micro
  • β-karotin
    4541 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 503 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4084 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1176 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    883 mg
  • Foszfor
    1575 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    763 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1824 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1848 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7465 micro
  • β-karotin
    18165 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1181 micro
Összesen 2016 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    433 micro
  • β-karotin
    1053 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük fel az olajat és a pirítsuk meg rajta a hagymát, fokhagymát, chilit és a curry port 5 percig.
  2. Adjuk hozzá a sárgarépát, karfiolt, zöldborsót és a gombát.
  3. Óvatosan főzzük körülbelül 15 percig, vagy amíg az összes zöldség megfő.
  4. Adjuk hozzá a babkonzervet és a fűszereket, és főzzük amíg a bab áttmelegszik. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Hidegen kínáljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6369
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 19.

Ajánló

Kukoricakorpa receptje: 4 nagy adaghoz Hozzávalók: 2 ½ csésze (600 ml) forró vizet 1 tk (5 ml) só 2 ½ csésze (400 g) kukoricakorpa 1 tk vaj Elkészítés: Öntsünk a forró vizet és a sót egy serpenyőbe, takarjuk le egy fedővel és forraljuk fel. Adjuk hozzá a kukoricakorpát a forró vízhez. Takarjuk le a fedővel, keverés nélkül. Csökkentse a hőt. Kislángon főzzük 5 percig. Vegyük le a fedőt, és jól keverjük meg egy fakanállal vagy villával. Helyezzük vissza a fedőt, csökkentsük a hőt, és a főzzük körülbelül fél órát, amíg elkészül, de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Keverjük meg egy villával vagy fakanállal néhányszor a főzés során.

Receptkategóriák

Ezt a receptet a Varecha oldalán olvastam. Csibehús mellé tálalták. Chakalaka egy csípős-zöldséges afrikai mártás, hagyományosan sült kenyér vagy kukoricakorpa mellé kínálják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek