r
Nosalty Logó

Cevapcici

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Cevapcici
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
grill
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 943 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5653 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    76.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2092.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    1308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 943 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    311.6 g

Zsír

  • Összesen
    459.7 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    203 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    1160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12555.2 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    395 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    3287 mg
  • Nátrium
    7845 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1353.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    113 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    778 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    971 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    3480 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3602 micro
Összesen 5653 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát meghámozzuk, és nagyon finomra aprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, és összenyomjuk.
  2. A húsféléket egy tálban jól összekeverjük, hozzáadjuk az összes fűszert és a tojást, majd kézzel jól átgyúrjuk, hogy minden jól elkeveredjen.
  3. a) Egy deszkán egy nagyméretű kés segítségével tömör hengereket formázunk (kb. 6 cm széles és 3 cm magas). A lényeg, hogy a masszát jól össze kell nyomkodni, különben főzés közben szétesik. Hogy a dolgunkat megkönnyítsük, és könnyebben tudjuk vágni, tegyük a cevapcicinket kb. fél órára a mélyhűtőbe. Ha kicsit megfagyott, vágjuk kb. 3 cm vastagságú darabokra.
  4. b) Galuskaszaggatónkat is használhatjuk. Ezzel spórolhatunk némi időt, de arra nagyon figyeljünk oda, hogy a kapott hengerek - az előbb már említett okból - tömörek legyenek.
  5. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, belehelyezzük a cevapcicit és folyamatos forgatás mellett minden oldalról ropogósra sütjük. Vigyázzunk, nehogy odaragadjon és/vagy odaégjen. Kb. 10 perc alatt elkészül az étel.
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 141
  • Össznézettség: 136087
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 26.

Ajánló

Kiválóan illik hozzá a zakuszka vagy az ájvár, de ehetjük akár majonézzel, fokhagymaszósszal is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mai napi grillezés fő szerepét a Balkán egyik emblematikus étele, a cevapcici kapta. Ezt az ételt ugyanis szinte az összes nép, mely ott él, magáénak vallja. Horvátországban a horvátok tartják nemzeti ételüknek, Szerbiában a szerbek, Boszniában a bosnyákok és még sorolhatnám. Tehát, hogy senkit meg ne sértsünk, nevezzük csak a Balkán ételének, melyet hol mustárral vagy mustáros hagymával, hol ajvárral vagy máshol éppen tejföllel vagy joghurttal  kínálnak. (Sajnos a recept feltöltésekor kénytelen voltam a kategóriát illetően állást foglalni. Mivel a receptet Horvátországban tanultam, a horvát konyha kategóriát kapta.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek