r
Nosalty Logó

Céklás párolt káposzta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ligeti Károly
Céklás párolt káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 835 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 105 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1743.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1459.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    459 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    914 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    892 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 835 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát nyolc cikkre vágjuk, és vékony szálasra szeleteljük, a céklát meghámozzuk, és apró kockára vágjuk.
  2. A cukrot karamellizáljuk, ráöntjük az olajat, megpattogtatjuk rajta a köménymagot, majd beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük.
  3. Ezután hozzáadjuk a káposztát és a céklát, sózzuk, és ízesítsük mézzel, ecettel, és fedő alatt készre pároljuk. Ha elfövi a levét, kevés vízzel pótoljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4492
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Céklás párolt káposzta
Ligeti Károly 129 recept

Párolt káposzta és cékla házasításából született ez a köret, mellyel a sültek mellé adható köretek választékát szeretném bővíteni. Ízesítése, mint a párolt káposztáé, különlegességét a cékla adja, ízével és színével, ahogy megfesti a káposztát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek