r
Nosalty Logó

Céklás-csokis sütemény Noémi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Céklás-csokis sütemény Noémi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tészta

A tejszínhab

Összesen 1145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tészta

A tejszínhab

Összesen 4576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tészta

A tejszínhab

Összesen 352 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 1145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    284.6 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2588.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    1179 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.1 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    381 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    795 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 4576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

A tészta

A tejszínhab

Elkészítés

A tészta

  1. A céklát hámozzuk meg, daraboljuk fel, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Kevés vizet hagyjunk az edény aljában, és törjük össze a céklát burgonyatörővel.
  2. Ha kihűlt, a pépet tegyük egy keverőtálba, és adjuk hozzá a tojást, egy csipet sót, cukrot, és kézi habverővel alaposan dolgozzuk össze, közben adagoljuk hozzá az olajat. Az átszitált lisztet, kakaóport, sütőport és szódabikarbónát adjuk a céklás masszához. A csokoládét daraboljuk fel, és forgassuk bele.
  3. Simítsuk a tésztát kivajazott, liszttel megszórt vekniformába.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 60 percig. A sütő aljába helyezzünk egy vízzel teli tepsit, hogy gőz képződjön sütés közben, valamint 30 perc elteltével vegyük ki a süteményt, és a tetejét kenjük meg vízzel, ezután lejjebb vehetjük a sütési fokot 170-re.
  5. Miután kihűlt a sütemény csak akkor szeleteljük, és a felvert, cukrozott, narancshéjas tejszínhabbal tálaljuk, kávéval együtt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21,5x11,5x6,5
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3023
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy magazinban találtam a receptet, amit kis változtatásokkal tökéletesítettem, így egy egyszerű, és igazán finom sütemény született meg, mely egy délutáni kávézáshoz tökéletes. 

Hozzávalók

A tészta

A tejszínhab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?