r
Nosalty Logó

Caponata - olasz padlizsánragu

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
Caponata - olasz padlizsánragu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 459 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1837 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 91 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1050 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5389 micro
  • Lut-zea
    920 micro
Összesen 459 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    150.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2520.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.9 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1618.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    896 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    4201 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    21557 micro
  • Lut-zea
    3678 micro
Összesen 1837 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1076 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 91 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, majd 1 cm-es kockákra vágjuk.
  2. Az olajat hevítünk egy serpenyőben, és néhány perc alatt barnára pirítjuk a padlizsánok egyharmadát, majd ugyanígy teszünk a többivel, és az olajat folyamatosan pótoljuk.
  3. A kész padlizsánokat félretesszük, és sózzuk, borsozzuk.
  4. Ugyanabban a serpenyőben hevítünk három evőkanál olívaolajat, és az apróra vágott vöröshagymát a kockára vágott zellerrel együtt megpirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és néhány percig tovább pirítjuk, majd beletesszük az darabolt paradicsomot is, és közepes lángon tíz percig főzzük.
  6. Hozzáadjuk az olajbogyót, a kapribogyót és a mazsolát. Belereszeljük a csokoládét, ízesítjük kevés fehérborecettel, valamint sózzuk és borsozzuk. 10-15 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd kevés cukorral ízesítjük, és beletesszük a megsütött padlizsánokat.
  7. Alaposan összemelegítjük, és belekeverjük a felaprított petrezselyem felét.
  8. A mandulát egy száraz serpenyőben megpirítjuk.
  9. A kész ragut kenyerekre kanalazva, pirított mandulával és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 288
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15069
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 28.

Receptkategóriák

A szicíliaiak közkedvelt padlizsánraguja, étcsokival és mazsolával kiegészítve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek