r
Nosalty Logó

Cacio e pepe Dacotától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dacota
Cacio e pepe Dacotától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 624 kcal
  • 19% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1248 kcal
  • 19% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 19% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1671.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 624 kcal
  • 19% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3343 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    921 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1087 mg
  • Nátrium
    976 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    593 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 1248 kcal
  • 19% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész borsszemeket száraz serpenyőben, kis lángon 2 percig pirítjuk, majd mozsárban megtörjük (késpengével is nekieshetünk, de a pirítgatást akár ki is hagyhatjuk).
  2. A sajtot finomra reszeljük.
  3. A tésztához felforraljuk a vizet, majd beletesszük a tésztát, és pont az előírt főzési idő feléig főzzük (rendes olasz tészta esetében ez általában 4 perc).
  4. Leszűrjük, és a főzővizet felfogjuk. A tésztát serpenyőbe tesszük, rámerünk két merőkanállal a főzővízből, és kis lángon, rázogatva elkezdjük főzni. Pár perc után hozzáadunk egy nagy adag sajtot és a borsból is bőven.
  5. Átforgatjuk, teszünk még hozzá egy fél kanál főzővizet, és tovább rázogatjuk, forgatjuk, mintha rizottót készítenénk.
  6. A tészta akkor van kész, ha az összes sajt és bors benne van (kicsit kihagyhatunk a tálaláshoz) a tészta al dente, a főzővíz és a sajt pedig egy selymes krémet alkot, ami bevonja az egész tésztát.
  7. Megszórjuk maradék sajttal, egy kis borssal, és azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 316
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 31442
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hogy lehet 3 alapanyagból a világ legjobb sajtos tésztáját összehozni? Pont így. Recept Bűvös szakács alapján.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek