r
Nosalty Logó

Burgundi oldalas Marcsiseftől

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Burgundi oldalas Marcsiseftől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pácoláshoz

Az elkészítéshez

Összesen 769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pácoláshoz

Az elkészítéshez

Összesen 3079 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pácoláshoz

Az elkészítéshez

Összesen 127 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    380 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1548 micro
  • β-karotin
    3727 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.3 g

Zsír

  • Összesen
    199 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3329.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1479 mg
  • Nátrium
    824 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1520 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1500 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    668 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6194 micro
  • β-karotin
    14910 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4604 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 3079 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    255 micro
  • β-karotin
    615 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    190 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

A pácoláshoz

Az elkészítéshez

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. Húst megmossuk, a csontok mentén feldaraboljuk és egy mélyebb tálba tesszük. 1 fej hagymát, 4 gerezd fokhagymát meghámozzuk, felaprózzuk, majd a borssal, koriandermaggal, borókabogyóval, babérlevéllel és a borral együtt a húshoz adjuk. A tálat lezárjuk, 1-2 napra betesszük a hűtőszekrénybe, többször megforgatjuk.
  2. Felhasználás előtt a húst leszűrjük (a páclét megtartjuk).
  3. Nagyobb, mélyebb serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, és a hús mindkét oldalát hirtelen átsütjük, kivesszük, félretesszük.
  4. A megtisztított zöldségeket felaprítjuk,1 fej hagymát finomra vágunk és a hús zsírjában megpirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a paradicsompürét, kakukkfüvet, 2 gerezd apróra vágott fokhagymát, sót. Erre a zöldségágyra helyezzük a húsdarabokat, páclével felöntjük, hogy ellepje, majd fedő alatt puhára pároljuk.Elfőtt levét maradék páclével pótoljuk. Ha a hús puha, tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4950
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 10.

Ajánló

Burgonyapürével vagy krokettel kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

A Burgundi oldalas bab nélkül is nagyon finom.

Hozzávalók

A pácoláshoz

Az elkészítéshez

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek