r
Nosalty Logó

Burgonya-szűzpecsenye gratin gorgonzolával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Burgonya-szűzpecsenye gratin gorgonzolával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 983 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1967 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 135 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2158.7 g
  • Cink
    104 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 983 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    125.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4317.3 g
  • Cink
    208 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1383 mg
  • Nátrium
    1722 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    711.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 1967 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 135 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, és kb. 30 percig főzzük. Majd meghámozzuk, és hűlni hagyjuk.
  2. Hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, majd az 1 tk vajban üvegesre pároljuk. Megszórjuk a liszttel, elkavarjuk, felöntjük a tejjel és levessel. Felfőzzük, és kb. 5 percig lassú tűzön főzzük.
  3. A gorgonzolát durva kockákra vágjuk, és a mártásban felolvasztjuk. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
  4. Kakukkfüvet megmossuk, majd a leveleket letépkedjük a szárról. A szalonnát hosszában elfelezzük.
  5. Szűzpecsenyét megmossuk, szárazra töröljük, a hártyáktól megpucoljuk, és 4 szeletre vágjuk.
  6. A hússzeleteket kakukkfű levelekkel megszórjuk, majd a szalonnával körbetekerjük.
  7. Az olajat felforrósítjuk, az érméket oldalanként 2-3 percig sütjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  8. A burgonyát szeletekre vágjuk. A körtét megmossuk, negyedeljük, a magházat kivágjuk, majd szeletekre vágjuk.
  9. Egy tűzálló edényt kivajazunk. A burgony-, körteszeleteket és a húst egy kivajazott tűzálló tálba rendezzük. A mártással leöntjük.
  10. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, majd megszórjuk a maradék kakukkfűvel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 37247
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy folyóiratban akadtam erre a receptre. Az eredeti receptben majorannát használtak, de sajnos otthon épp ki volt fogyva, ezért én kakukkfüvet tettem bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek