r
Nosalty Logó

Bukta málnalekváron

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Bukta málnalekváron
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1798 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 451 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    996.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.1 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    227 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 1798 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt. A lisztet beleszitáljuk egy nagyobb tálba. Beletesszük a sót, a tojássárgáját, a langyos vajat és a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk kézi robotgép legalacsonyabb fokozatával. Letakarva duplájára kelesztjük.
  2. Egy méretes tepsi vagy tűzálló tál aljára terítjük a málnát, megszórjuk cukorral és félretesszük.
  3. A megkelt tésztát, beolajozott deszkára borítjuk, és olajos kézzel átgyúrjuk. Evőkanál segítségével egyforma darabokat szaggatunk belőle, amiből tenyerünk között kis golyókat formázunk. Ezeket a golyócskákkal egyenletesen kirakjuk a tepsiben várakozó cukros gyümölcsöt.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a golyócskák hatalmasra nem nőnek, és a tetejük is szép aranybarna nem lesz. Közben azért néha nézzünk rá, nehogy túlsüssük. Porcukorral meghintve, langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5223
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bukta málnalekváron
Lizinka_ 589 recept

Ezt a receptet Németországban tanultam még főiskolás koromban. Már többször készítettem olyan gyümölcsökkel is, amelyek alkalmasak lekvárnak, mint például sárgabarack, ribizli, szeder. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!