r
Nosalty Logó

Brokkolis-mascarponés rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Brokkolis-mascarponés rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 787 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 6288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1082.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1168 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1627 micro
Összesen 787 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.9 g

Zsír

  • Összesen
    441.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8661.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1974 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    822 mg
  • Foszfor
    2997 mg
  • Nátrium
    2639 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    3152.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2534 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1187 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    1786 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1333 micro
  • Kolin:
    1258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    9341 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13013 micro
Összesen 6288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat és a hagymákat megtisztítjuk. A krumplit vékony karikákra vágjuk, a lilahagymát félkarikára szeleteljük. A brokkolit megtisztítjuk, és rózsáira szedjük. A bacont nagyobb darabokra vágjuk.
  2. A mascarponét, a főzőtejszínből 3,5 dl-t, 5 db tojást, a lereszelt fokhagymát, a leöblített zöldfűszereket aprítva összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Egy tepsit kikenünk 1 ek olajjal, beletesszük a krumpli felét, majd erre a lilahagyma felét rakjuk, erre jön a fele a brokkolinak. A rétegeket enyhén sózzuk. A mascarponés mártásnak a felét elosztjuk rajta. Erre megint krumpli-lilahagyma-brokkoli-mártás következik. A tetejére tesszük a bacont.
  4. Alufóliával letakarva 200 fokos sütőben kb. 60 percig sütjük.
  5. Közben lereszeljük a füstölt sajtot, és összekeverjük az 1,5 dl főzőtejszínnel és a tejföllel.
  6. Ha megpuhult a krumpli (én villával ellenőriztem), akkor a tetejére elosztjuk a sajtos szószt, és visszatolva a sütőbe pirosra sütjük a tetejét (ez kb. 5-8 perc).
  7. Melegen tálaljuk egytálételként vagy feltétként húst kínálhatunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x37
  • Sütés ideje: 68 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3699
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brokkolis-mascarponés rakott krumpli
Gonoszka1 428 recept

Ezt készítettem ebédre. Egytálételnek is remek, de hús mellé adhatjuk köretként is. Egytálételként ez a mennyiség nyolc adag. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva 100 grammban 173 kalória van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!