r
Nosalty Logó

Brokkolis lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Maria.
Brokkolis lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 532 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2122 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    156 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2151 micro
Összesen 532 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.7 g

Zsír

  • Összesen
    84.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4247.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1568 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1207 mg
  • Nátrium
    1004 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    624 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    846 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    544 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    626 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    891 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    2310 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8603 micro
Összesen 2122 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A besamel mártáshoz a vajat kis lángon megolvaszjuk, megszórjuk a liszttel, és picit pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, amit előzőleg megmelegítettünk. Sóval, borssal, szerecsendióval és bazsalikommal ízesítjük folyamatos keverés mellett, míg besűrűsödik.
  2. A brokkolit megpároljuk egy kis vajon, sóval és fehérborssal ízesítjük.
  3. Tűzálló tálba vagy kivajazott tepsibe rakjuk ebben a sorrendben: tészta - besamel - brokkoli - reszelt sajt. Így rétegezünk, az utolsó tésztarétegre besamel és reszelt sajt kerül.
  4. Előmelegített sütőben 20 percig lefedve sütjük, majd 10-15 percig pirítjuk
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 31376
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki akar, tehet bele darált húst is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek