r
Nosalty Logó

Brokkolis fornetti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Iluska
Brokkolis fornetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 587 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1762 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 173 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    136 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1501 micro
Összesen 587 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    122 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2249.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    1416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    310 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1148 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4503 micro
Összesen 1762 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha fagyasztottan vásároltuk a tésztát, akkor 2-3 órával a készítés előtt olvasszuk ki. Addig készítsük el a tölteléket. A zsíron pirítsuk meg a szalonnát, amit kis darabokra vágtunk. A lila hagymát adjuk hozzá kockára vágva. Fonnyasszuk meg. A brokkolit mosás után, kis darabokra tördeljük hozzá. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, bazsalikommal, tört fokhagymával ízesítjük. Lefedve puhára pároljuk.
  2. Ha kiolvadt a tészta, enyhén lisztezett deszkán 2 mm vastagságúra nyújtjuk. Téglalap alakúra vágjuk, a hosszabbik oldalára teszünk a töltelékből, amit majd ráhajtunk, azt pedig bevagdossuk. Miután megtörtént a ráhajtás, jól lenyomkodjuk. Sütőpapíros tepsire pakoljuk. Tojássárgájával átkenjük.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben halványra sütjük. Langyosan tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1095
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 15.

Ajánló

Ha ajánlhatok a receptjeim közül elé valamit: Tejfölös-zöldbabos csirkegulyás Kacsaleves Iluskától Hentesleves Zöldborsóleves májgaluskával Paradicsomos húsgombóc Iluskától

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A leveles  tészta  a legelőkelőbb péksütemények alapanyaga. Könnyű és réteges, roppanós és puha, nedves és száraz érzetek tökéletes keveredése. Sósan, édesen, tekerve, hajtogatva, csomagolva is a legjobb tészta a világon...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek