r
Nosalty Logó

Brokkolipástétom

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Brokkolipástétom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 395 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 790 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 209 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 395 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    75.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    564 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1288 micro
Összesen 790 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 209 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Apró kockákra vágjuk a tisztított hagymát, fokhagymát és 2 dkg vajon megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk a kisebb rózsákra szedett, megmosott brokkolit, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk. (A pároláskor, ha szükséges, kevés vizet adhatunk a brokkolihoz, de ügyeljünk arra, hogy mire a brokkoli megpuhul, víz már ne legyen alatta.)
  3. A szezámmagot serpenyőben megpirítjuk.
  4. A párolt brokkolit melegen késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a vajat, a sajtokat, a szezámmagot, és pürésítjük. (Botmixert is használhatunk.)
  • Receptkönyvben: 405
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 29083
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 11.

Ajánló

Ízlés szerint még adhatunk hozzá sót, borsot.Tálkába öntjük, lehűtjük és hidegen, kenyérre kenve fogyasztjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldségekből is remek pástétomokat, kenyérre kenhető krémeket készíthetünk. Több zöldséggel kísérleteztem, így készítettem már babból, cukkiniből (itt és itt), gombából, padlizsánból (itt és itt), és még van néhány tervem:) Most a brokkoli került sorra. Ebben sem csalódtam, kellemes ízű, jól kenhető pástétomot kaptam. Szívesen teszek a zöldséges pástétomokba pirított szezámmagot, ezért a brokkolis változatba is került.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek