r
Nosalty Logó

Brazil torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Brazil torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 477 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5718 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 389 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 477 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    288 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    959 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6238.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1282 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    756 mg
  • Foszfor
    2681 mg
  • Nátrium
    1293 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.3 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1440 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    908 micro
Összesen 5718 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 389 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot habosra keverjük a vajjal, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a kávét, apránként a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan összedolgozzuk.
  2. Kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

A krémhez

  1. Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet: gőz fölött 4 evőkanál víz hozzáadásával felolvasztjuk a csokit.
  2. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a vajat és a rumot, majd habosra keverjük.
  3. A kihűlt tortalapot kettévágjuk, megkenjük a krémmel. A krémmel bevonjuk a az oldalát és a tetejét is.
  4. Igazán akkor jó, ha néhány órára behűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5912
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 25.

Ajánló

A tésztához vaj helyett margarint is használhatunk, de a krémnél maradjunk a vajnál. Díszíteni keményre vert, cukrozott tejszínhabot ajánlok.

Receptkategóriák

Ez egy nagyon finom, tömény, laktató, brutálisan csokis torta, amit nem nehéz elkészíteni. Először a szülinapomra készítette el ezt a sütit apukám. Nem tudom, más hogy van ezzel, de nekem az ilyen tömény torták jobban csúsznak, mint például a sütésmentes, mascarponés könnyed torták. A szakácskönyvben Lajos Mari és Hemző Károly arra figyelmeztet, hogy a szokásosnál vékonyabb szeletet vágjunk, mert nehéz torta, de nekem két szelet meg sem kottyant... :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek