r
Nosalty Logó

Brazil tejpuding - Pudim de Leite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zúza
Brazil tejpuding - Pudim de Leite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tejpudinghoz

A karamellhez

Összesen 304 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tejpudinghoz

A karamellhez

Összesen 1214 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tejpudinghoz

A karamellhez

Összesen 169 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 304 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    788 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2679 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    962 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    889 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 1214 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A tejpudinghoz

A karamellhez

Elkészítés

A tejpudinghoz

  1. Egy serpenyőben a cukrot kevés vízzel karamellizáljuk.
  2. A sűrűn folyó karamellt átöntjük egy jénaiba, és egyenletesen szétfolyatjuk az alján. Igyekezzünk, mert gyorsan szilárdul. Ezzel kész is van az "ágyazás".
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. A puding hozzávalóit robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Mivel híg, válasszunk magas falú edényt a művelethez.
  5. Öntsük bele a karamellel bevont jénaiba.
  6. Vízfürdőt készítünk: egy tepsibe meleg vizet öntünk, majd belehelyezzük a jénait.
  7. 180 fokon kb. 1 órán át sütjük. Én mindent be szoktam vetni a siker érdekében, tehát alul-felül sütést + légkeverést választok. Akkor van kész, amikor a teteje megbarnult, és a fogpiszkáló teszten is átment.
  8. Miután kihűlt, hűtőbe tesszük egy órára. Egy nagy lapostányérra borítjuk, majd mint egy tortát, szeletelve tálaljuk.
  9. Ha marad belőle egyáltalán, továbbra is hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 225
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 18760
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 01.

Ajánló

Érdemes cukrozatlan sűrített tejjel készíteni, és az édesítést saját ízlésünkre bízni. Ebben az esetben apránként adjunk hozzá annyi cukrot, hogy kellemesen édes krémet kapjunk. Ne feledjük, a karamell tovább édesíti majd a végeredményt!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Röviden és tömören fogalmazva, ez egy egyszerű és elronthatatlan brazil desszert, kifejezetten édesszájúaknak. A receptet egy kollégámtól kaptam, aki nem kevés brazil rokonnak örvend.

Hozzávalók

A tejpudinghoz

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek