r
Nosalty Logó

Brassói aprópecsenye Vicikó konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vicikó
Brassói aprópecsenye Vicikó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 499 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2491 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 173 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 499 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.2 g

Zsír

  • Összesen
    162.4 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    702 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3816.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    2342 mg
  • Nátrium
    765 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    987.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 2491 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst az esetleges hártyáktól megszabadítjuk, és 1 cm-es csíkokra, vagy kisebb kockákra vágjuk.
  2. A szalonnát lehetőség szerint, egészenaprórafelaprítjuk. Feltesszük a szalonnát,kisütjük a zsírját, ebben folytatjukavöröshagymával, amit üvegesre pirítunk.
  3. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, 1-2 perc múlva beletesszüka húskockákat, és pirítjuk -sütjük, míg a hús teljesen kifehéredik.
  4. Ekkor megszórjuk majorannával,megsózzuk, és erőteljesen borsozzuk. Kevés forró vizet öntünk rá, közepes lángon, lefedve pároljuk, főzzük, míg a hús megpuhul.
  5. Időközben pótoljuk a levét kevés forró vízzel.
  6. A végén ízlés szerint kevés pirospaprikával megszínezhetjük.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 558
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 96480
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brassói aprópecsenye Vicikó konyhájából
Vicikó 251 recept

Egy egyszerű, hagyományos magyar ételünk. Sokan készítjük, hisz igen gyorsan el is készül. A pirospaprika opcionális, de én mindig megszórom egy kevéssel, mert így nekem gusztusosabban néz ki. :-) Szerintünk frissen sült krumplival az igazi, és nem összekeverve a hússal, és annak szaftjával, mert akkor teljesen elázik a ropogósra sült krumpli. Természetesen, a tejfölös fokhagymás ubisali elmaradhatatlan társszereplője ennek az ételnek. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek