r
Nosalty Logó

Brassói aprópecsenye sütőtökkel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
BackerMan
Brassói aprópecsenye sütőtökkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1140 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5701 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    98 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2366.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    1792 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    701 micro
  • β-karotin
    3551 micro
  • β-crypt
    2916 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 1140 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    142.1 g

Zsír

  • Összesen
    489.9 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    223 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    168 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11831.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1883 mg
  • Nátrium
    8961 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1377.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2264 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    182 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    3503 micro
  • β-karotin
    17757 micro
  • β-crypt
    14578 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 5701 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    664 micro
  • β-crypt
    545 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és felkockázzuk. Átmossuk, és lecsepegtetjük.
  2. A húst megmossuk, és felkockázzuk. Egy nagyobb lábasba öntünk olajat, és a húst beletesszük, megsózzuk (kb. 1,5 tk só), rátesszük a 2 nagyobb gerezd zúzott fokhagymát és a borsot. Átkeverjük, és lefedjük. Közepes lángon pároljuk, és néha megkeverjük. Ha elpárolgott a leve, akkor mehet rá az alaplé. Mikor kezd megpirulni, mehet rá a maradék fokhagyma, és végül pirosra pirítjuk. Ez kb. 30 perc.
  3. A tepsibe sütőpapírt teszünk, és beletesszük a felkockázott sütőtököt, megszórjuk a cukorral.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük. (Én fagyasztott tököt használtam, amit fagyottan tettem a sütőbe bekapcsoláskor.)
  5. Amíg a hús ésa tök sül, addig a krumplit is kisütjük adagonként olajban, és sózzuk.
  6. Tálalás előtt a húst és a krumplit összekeverjük, és végül a tököt is a kitálalt brassóira tesszük. (Én nem kevertem össze őket, mert a tök pépes lett, és az egész egy mancs lenne.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x3
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6876
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

Elég rég volt nálunk brassói, és gondoltam, kipróbálom sütőtökkel. Úgy érzem, hogy elég jó párosítása lett a sós és az édes kombinálásának.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek