Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brassói aprópecsenye sütőben sült burgonyával recept

hozzászólások (9)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

Hozzávalók az aprópecsenyéhez

Hozzávalók a burgonyához

összesen: 992 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 3 adag *

Hozzávalók az aprópecsenyéhez

Hozzávalók a burgonyához

összesen: 2973 kcal

energiatartalom / 100 g *

Hozzávalók az aprópecsenyéhez

Hozzávalók a burgonyához

összesen: 125 kcal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsilla0927
vcsilla0927 Sat, 2018-06-30 18:21

Nagyon szépen köszönöm a receptet!
Amíg krumpli a sütőben aranybarnára sült, addig a húsi is elkészült.
Nagyon finom lett! :)

Ollocska
Ollocska / Ollocska Fri, 2016-02-05 12:51

Hali, ez sarga bolt, es forrastol 10 percig. Nem szétfött, hanem teljesen keszre, puhara megföt, pedig arra szamitottam, hogy kb. felpuhara kicsit nyersre marad. Hogy valoban csak elöfözöm es nem MEGfözöm. Ezek utan a sütes nem egy hanem legalabb 2 oran at tartott, mivel a javasolt 190fokot valasztottam. (a recept aljan irod)
De meg a most emlitett 220 is keves lett volna ha csak legkeverem, attol nem pirul meg soha. Felülpiritos+legkeverösre tettem egy ora utan 250 fokra es vegül attol pirult csak meg. Miközben sült, elkeszitettem a hust 1x de meg vagy 2x lett volna ra idö....
A hus izesitese nagyon finom, de en nem olivaolajat tettem ala hanem füstölt kenyerszalonnat zsirjara sütöttem + egy kis kacsazsirt. Utana tettem bele a kockazott bacont.
2 gerezdnem lenyegesen több fokhagymat tettem bele, a hagymaval sütöttem azt is zsirjara.
De az 1 sem paprika az 1szem paradicsommal nagyon jo ötlet. Istenien felhozza az izet, csak nagyon picire kell vagdosni. A majoranna es a sok bors is nagyon finom bele. Nagyon jo kis reci ez, csak a krumplival szalltam el. Köszi szepen!!!!!

yvette444
Nyuszikutya / yvette444 Mon, 2016-02-08 20:36

Kedves Ollocska! Azért örülök, hogy elnyerte tetszésedet a recept, de sajnálom a burgonyát :( Én a lakóhelyemen a vásárcsarnokban veszek mindig egy helyen, olyan sárga burgonyát, ami még sütés után sem megy szét. Hamar megfő de egyben marad. Nem tudom biztosan a fajtától függ. Egyszer próbáltam rózsaburgonyából de nem volt olyan finom mint a sárgából. Köszönöm az észrevételt lehet hogy a hőfokot elírtam de javítom. Ha nagyon macerás a burgonya ajánlom sült krumplival ugyanígy kockára vágva. Régebben én is így készítettem. További jó főzőcskézést neked! Yvette

Ollocska
Ollocska / Ollocska Mon, 2016-02-01 18:08

jo kis rei, fincsi nagyon, de nekem valamiert tulfött a krumplim 10 perc alatt! :-O forrastol 10 perc vagy összesen? Mindegy vegül nagy nehezen sikerült megpiritani igy a krumplit de vagy egy evszazad volt, es 250 fok keleltt hozza meg legkeves+felül sütes is

yvette444
Nyuszikutya / yvette444 Thu, 2016-02-04 20:41

Kedves Ollocska!
Általában sárga burgonyát veszek , forrástól számított 10 percig főzőm. Nem szokott szétfőni. Régi hagyományos gáztűzhelyem van az alsó szinten 220 fokon sütöm de kb. 1 órát. Közben átkeverem hogy több oldalán piruljon. Általában a burgonyára ennyi időt szánok, sokszor azzal kezdem a munkát ha a főétel hamar elkészül. Amíg sül a köret kész lesz a hús is hozzá. Azért örülök, hogy ízlett.
Üdv: Yvette

992
sertéslapocka 70 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
bacon 5 szelet
paradicsom 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
majoranna 1 kk
himalája só 0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
víz 2 dl
burgonya 1 kg
olívaolaj 2 ek
himalája só 0 ízlés szerint