r
Nosalty Logó

Borsós-paradicsomos-mozzarellás tésztagratin

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Adriennke26
Borsós-paradicsomos-mozzarellás tésztagratin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 708 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2828 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1590.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1236 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    2033 micro
Összesen 708 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    136.2 g

Zsír

  • Összesen
    87.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6362.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    1850 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    2275 mg
  • Nátrium
    1419 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1022.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1040 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1293 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    4944 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    8134 micro
Összesen 2828 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    670 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük, és leszűrjük.
  2. A mozzarellát lecsepegtetjük, és kis kockákra vágjuk. A snidlinget megmossuk, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk.
  3. A tejszínt beleöntjük egy edénybe, és felhevítjük. Az ételízesítőt hozzáadjuk, jól elkeverjük. A tésztát egy kivajazott tepsibe vagy hőálló tálba tesszük. A hámozott, darabolt paradicsomot elkeverjük a tejszínnel, és a tésztára öntjük.
  4. A fagyos borsót, a mozzarella 2/3-át és a snidling 2/3-át rászórjuk, és jól összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A maradék mozzarellát is rászórjuk.
  5. Előmelegített sütőben (alsó-felső sütésnél 200 fok, hőlégkeverés esetén 180 fok) kb. 20 perc alatt megsütjük.
  6. Tálalás előtt a maradék snidlinggel meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 952
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 56180
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borsós-paradicsomos-mozzarellás tésztagratin
Adriennke26 32 recept

Egy példa arra, hogy viszonylag kevés alapanyagból is lehet ízletes ebédet varázsolni az asztalra. A receptre egy német nyelvű Dr. Oetker szakácskönyvben bukkantam rá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek