r
Nosalty Logó

Borsóleves húsgombóccal Audrey konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Audrey
Borsóleves húsgombóccal Audrey konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

leves

húsgombóc

Összesen 266 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

leves

húsgombóc

Összesen 1590 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

leves

húsgombóc

Összesen 30 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1668 micro
  • β-karotin
    4767 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2729 micro
Összesen 266 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3728.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1692 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    4345.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2891 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    412 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    1089 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    668 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    10007 micro
  • β-karotin
    28601 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    16371 micro
Összesen 1590 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    207 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 30 Kcal

Hozzávalók

leves

húsgombóc

Elkészítés

leves

  1. Pucoljuk meg és kockázzuk fel a zöldségeket: vöröshagyma, sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé. Aprítsuk fel a petrezselyemzöldet is, amiből egy evőkanálnyit tegyünk félre a gombóchoz, a borsót pedig mossuk át.
  2. Kevés olajon dinszteljük üvegesre a hagymát, amiből egy evőkanálnyit vegyünk ki, és tegyük félre a gombóchoz.
  3. Adjuk a hagymához a répákat és a karalábét, és azokkal együtt is pirítsuk még legalább 5 percig, aztán mehet hozzá a borsó és a petrezselyem is még 1 percig.
  4. Szórjuk meg pirosparpikával és liszttel a zöldségeket, keverjük át gyorsan, és öntsük is fel vízzel (ha kicsit hígabb levest szeretnél, akkor többet adj hozzá). Ízlés szerint sózzuk meg, és addig főzzük, amíg meg nem puhulnak a zöldségek.

húsgombóc

  1. Amíg fő a leves, készítsük el a gombócokat:
  2. Dolgozzuk össze a darált húst a tojással, a pirított hagymával, petrezselyemmel, fokhagymával, zsemlemorzsával, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha túl lágy a massza, adhatunk még hozzá zsemlemorzsát.
  3. Vizes kézzel formázzunk kb. 2 cm átmérőjű kis gombócokat a masszából.
  4. Amikor már szinte teljesen megfőttek a zöldségek, tegyük a levesbe a gombócokat, és még további 5-10 percig főzzük (gombóc nagyságától függően).
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 10342
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a borsólevest, zöldséglevest, főleg ilyenkor tavasszal, nyár elején a zsenge zöldségekből. Párommal is szerettem volna megkedveltetni, ezért jött az ötlet, hogy húsgombóccal dobom fel. Sikere is volt, úgyhogy ezentúl csak így fogom csinálni :) Sokkal jobb és kiadósabb így, mint galuskával vagy anélkül.

Hozzávalók

leves

húsgombóc

Címlapról ajánljuk

További cikkek