r
Nosalty Logó

Borsógulyás tyúkból

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Edit
Borsógulyás tyúkból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gulyáshoz

A csipetkéhez

Összesen 812 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gulyáshoz

A csipetkéhez

Összesen 3250 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gulyáshoz

A csipetkéhez

Összesen 54 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1090.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    654 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1910 micro
  • β-karotin
    5653 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    3722 micro
Összesen 812 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    213.5 g

Zsír

  • Összesen
    134.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    799 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5658.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    576 mg
  • Foszfor
    2573 mg
  • Nátrium
    1591 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    4361.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2616 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    425 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    1034 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    694 micro
  • Kolin:
    857 mg
  • Retinol - A vitamin:
    416 micro
  • α-karotin
    7640 micro
  • β-karotin
    22613 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    14888 micro
Összesen 3250 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    44 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

A gulyáshoz

A csipetkéhez

Elkészítés

A gulyáshoz

  1. A tyúkot szokásos módon felaprítjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, és a tyúk kisült zsírján megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük pici vízzel, és beletesszük a húst. Fehéredésig lepirítjuk.
  2. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és kb 1- 1,5 óráig lassú tűzön főzzük. Mikor már a hús puha, a tetszés szerint felvágott zöldségeket /répa, zöldség, zeller+ zöldje, petrezselyemzöld, borsó, paprika, paradicsom, burgonya / beletesszük.
  3. Amíg ezek is puhára főnek, megcsináljuk a csipetkét, és ezt is belefőzzük / kb. 5 perc /.
  4. Ha kell, utána ízesítünk /só, bors/!
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 19292
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 05.

Ajánló

Finom friss kenyérrel és erős paprikával tálaljuk /annak, aki szereti az erőset /! A főzési idő természetesen attól függ, hogy mennyire volt öreg a tyúk. Ha lehet, házi öreg tyúkot használjunk hozzá! Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tyúkhúslevest nagyon szeretjük, de kell egy kis változatosság :))) Gulyáslevest is szeretjük, de nem muszáj mindig marhahúsról csinálni :). Ez a leves a kettő kombinációja, felturbózva borsóval !

Hozzávalók

A gulyáshoz

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?