r
Nosalty Logó

Borsófőzelék Purpur konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Borsófőzelék Purpur konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A főzelékhez

A habaráshoz

Összesen 227 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A főzelékhez

A habaráshoz

Összesen 455 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A főzelékhez

A habaráshoz

Összesen 77 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1684.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    1381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3717 micro
Összesen 227 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3369.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    2762 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1347 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7434 micro
Összesen 455 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1247 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

A főzelékhez

A habaráshoz

Elkészítés

A főzelékhez

  1. Egy közepes méretű edénybe tegyük bele az olajat, öntsük rá a borsót, és hintsük meg őrölt petrezselyemmel és pirospaprikával. Jól keverjük össze.
  2. Tegyünk hozzá annyi vizet, amennyi ellepi a borsót + még két ujjnyit.
  3. Kis lángon, gyakori kevergetés mellett kb. 5 perc alatt dinszteljük meg a keveréket.
  4. Vegyük le a tűzről, és sózzuk, cukrozzuk meg ízlés szerint. Tegyük hozzá a kétféle paprikakrémet is, és óvatosan keverjük el.
  5. Tegyük vissza a tűzhelyre, és közepes lángon forraljuk fel. Ha felforrt, kb. 10 perc alatt kis lángon főzzük meg (az a jó, ha közben enyhén forr).
  6. Most már nem kell folyamatosan kevergetni, így közben elkészíthetjük a habarást: a lisztet egy pici tejjel keverjük csomómentesre, aztán hígítsuk tovább, amíg közepesen sűrű nem lesz (kb. fél deci tejjel). Ha mégis csomós lett, átszűrhetjük.
  7. Levesszük a borsót a tűzhelyről, és folyamatos kevergetés mellett lassan hozzáöntjük a habarást.
  8. Tegyük vissza a tűzre, és gyakori kevergetés mellett várjuk meg, amíg sűrű lesz. (Ha esetleg túl sűrű lett, önthetünk hozzá egy kis tejet).
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 82
  • Össznézettség: 121267
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 16.

Ajánló

Adhatunk hozzá főtt vagy tükörtojást, virslit, vagy csak úgy simán kenyérrel is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám receptje, kiskoromban nagyon gyakran főztük.:-)

Hozzávalók

A főzelékhez

A habaráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?