r
Nosalty Logó

Bőrös sertéssült 2

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Bőrös sertéssült 2
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 555 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2220 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1263 micro
  • β-karotin
    3307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 555 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    262.6 g

Zsír

  • Összesen
    101.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4580.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2818 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1584.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1337 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5052 micro
  • β-karotin
    13230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    2279 micro
Összesen 2220 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    190 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    97 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát meghámozzuk, présen átnyomjuk, sóval, borssal, köménnyel és paprikával elkeverjük. A sültnek a húsos részét bekenjük a fűszeres fokhagymával, majd bőrös felével lefelé egy tepsibe tesszük. Hozzáöntünk kb. 250 ml fövő vizet.
  2. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45 percig pároljuk.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A sárgarépát, zellert és hagymát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A pórét hosszában kettévágjuk, majd durva darabokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk. A csontokat apróbb darabokra vágjuk.
  4. A húst kivesszük a sütőből, bőrös felével felfelé egy lapítóra helyezzük, és éles késsel sűrűn egymás mellett párhuzamosan, egyszer hosszában, egyszer széltében bevágjuk nem túl melyen a bőrt.
  5. A húst a bőrös felével felfelé visszahelyezzük a tepsibe. A zöldségeket, a csontokat és a petrezselymet a hús köré szórjuk, visszatoljuk a sütőbe, és további 120 percig sütjük. Gyakran kenegessük a húst a sült szafttal. Ha szükséges, öntsünk még hozzá forró vizet.
  6. A húst kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és kb. 10 percig pihentetjük.
  7. A mártást sűrű szitán átszűrjük, a zöldségeket átpasszírozzuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 165 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 16928
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyökérzöldségeket és a csontokat kevés olajban meg is piríthatjuk, mielőtt a sülthez adjuk. Ha ropogósan szeretjük: A kész sült bőrös felét kenjük meg kevés sós vízzel, majd rácsra helyezve, toljuk be a sütőbe, és a sütő grillje alatt grillezzük kb. 5 percig. A mártást, ha túl zsíros, le is zsírtalaníthatjuk. Ha a mártás nem elég sűrű, főzzük fel és sűrítsük be kevés vajjal elkevert liszttel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek