r
Nosalty Logó

Boros marharagu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Boros marharagu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 628 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2513 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 97 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1222.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3102 micro
  • β-karotin
    7601 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7192 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 628 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    232.7 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4891.5 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    351 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    2714 mg
  • Nátrium
    971 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    2048.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3049 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    1030 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12407 micro
  • β-karotin
    30405 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28768 micro
  • Lut-zea
    962 micro
Összesen 2513 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    475 micro
  • β-karotin
    1164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1102 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 97 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marhát felkockázzuk, akár egy pörkölthöz. Borban, babérlevéllel pácoljuk pár órát. (Akár a fokhagymát és hagymát is hozzá lehet tenni, ízlés dolga.)
  2. Felszeleteljük nagyobb darabokra a gombát, a répát megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát csíkokra vágjuk, a fokhagymát nagyobb darabokra.
  3. Kivesszük a pácléből (megtartjuk a levet, nem öntjük ki!) és kicsit átsütjük forró olajon. Beletesszük egy nagy, tűzálló tálba, hozzátesszük a gombát, répát, fokhagymát és hagymát. Fűszerezzük sóval és borssal.
  4. A megmaradt páclébe keverjük a paradicsompürét. Ráöntjük a húsra, és lefedve 2 órát sütjük, néha átforgatjuk. (Ha öreg a marha, akár 2,5 óra sütés is kellhet.)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6800
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 21.

Ajánló

Rizzsel, vagy főtt krumplival tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A burgundi marharagu adta az ötletet, de mivel az macerás, én meg lusta vagyok, leegyszerűsítettem a receptet. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek