r
Nosalty Logó

Borkrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csibedina
Borkrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A krémhez

A borzseléhez

A díszítéshez

Összesen 468 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A krémhez

A borzseléhez

A díszítéshez

Összesen 3752 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A krémhez

A borzseléhez

A díszítéshez

Összesen 137 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 468 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2248.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    605.5 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1869.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 3752 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A borzseléhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 2 db tojásból piskótát sütünk: a fehérjéket keményre verjük a cukorral, majd hozzáadjuk egyesével a sárgákat, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
  2. Tortaformába öntjük és 180°C-on készre sütjük kb. 10 perc alatt.
  3. Amíg a torta sül, elkészítjük a krémet: A vaníliás pudingporokat 8 dl borban sűrűre főzzük, majd hozzákeverjük a tojásfehérjék cukorral keményre felvert habját.
  4. Ha torta kész, a borkrémet rákanalazzuk, szórunk közé borban jól megáztatott mazsolát és elegyengetjük, majd további 10 percre visszarakjuk a sütőbe, szintén 180°C-ra.
  5. Ha kész, akkor egy éjszakán át pihentetjük, hűtjük és másnap díszítjük.
  6. A borzseléhez a bort a 2 ek cukorral felrakunk lassú tűzön főni, a zselatint egy száraz keverőtálba öntjük és a langyos borból kanalazunk hozzá, és alaposan elkeverjük.
  7. Miután a zselatin és a bor keveréke homogénné vált, beleöntjük a borba, és lassú tűzön, állandó keverés mellett felmelegítjük (kövessük a zselatin csomagolásán az útmutatót!).
  8. A torta tetejét kirakjuk szőlőszemekkel, majd a kissé lehűtött borzselét óvatosan rákanalazzuk, és elegyengetjük.
  9. Tetszés szerint tejszínhabbal díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4896
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 01.

Ajánló

Szigorúan csak felnőtteknek, mivel bőven tartalmaz alkoholt! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

A nászutunk egyik édes ízélményét idéztem fel ezzel a tortával, ami nem csak különlegessége miatt lett fontos nekünk, hanem azért is, mert ez volt az első desszert, amit már feleségként készítettem el a férjemnek és a többi kedves, édesszájú családtagnak.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A borzseléhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?