r
Nosalty Logó

Borjú fehérpecsenye Wellington módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Borjú fehérpecsenye Wellington módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1049 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4197 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2181.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    1401 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 1049 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255 g

Zsír

  • Összesen
    261.7 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    981 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8725.6 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    2171 mg
  • Nátrium
    5603 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1075.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    631 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    754 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    976 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2644 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2758 micro
Összesen 4197 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a húst kérgesre pirítjuk körben 5 dkg vajon, miután sóztuk, borsoztuk. Ez kb 3-4 perc. Kihűtjük.
  2. A következő lépés a gombatöltelék. A gombát megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük.A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kakukkfüvet, petrezselymet leöblítjük. A kakukkfűről lehúzzuk a leveleket, a petrezselymet felaprítjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a felszeletelt gombát. Hozzátesszük a kakukkfüvet és a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk.Addig pároljuk, amíg a leve el nem fő. Kihűtjük.
  3. Most összeállítjuk a húscsomagot. A gombát leturmixoljuk. A húst körbe bekenjük a mustárral.A sonkaszeleteket egymás mellé fektetjük alufóliáraúgy, hogy egymást egy kicsit fedjék. Középre, ahová a húst tesszük majd, teszünk egy gombapép réteget, majd rátesszük a mustáros húst.Ezután a többi oldalát is befedjük a gombapéppel, és szorossan betekerjük a sonkával. Alufóliába csavarjuk, és pár órára a hűtőbe tesszük.
  4. A tésztát -ha mélyhűtött- kiengedjük és kinyújtjuk akkorára, hogy belecsomagolhassuk a húscsomagot. Ha feltekert tésztát veszünk, akkor kitekerjük. Az alufóliából kitekerjük a húst és a tészta közepére tesszük. A tésztát ráhajtjuk, és belecsomagoljuk a hústekercset.
  5. A tojássárgájával lekenjük, és betesszük a hűtőbe fél órára. Majd újra lekenjük tojássárgájával, és kb 1-2 centinként bevagdaljuk a tésztát.
  6. Előmelegített 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd alufóliával letakarva 160 fokon még30 percig sütjük. Kivesszük,pihentetjük 10 percet, majd szeletelve krumplipürével, éstejfölös-fokhagymás-ecetes uborkasalátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x25
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 18869
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borjú fehérpecsenye Wellington módra
Gonoszka1 428 recept

Ez volt  a karácsonyi főmenü az idén. Mindenkinek nagyon ízlett. A hús is tökéletes volt belül, nem volt száraz. Szóval jól sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!