r
Nosalty Logó

Borított barackos joghurtkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Borított barackos joghurtkrém
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1105 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 277 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    981.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    705 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1129 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1105 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az 1 lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. 2 darab fél barackot pürésítünk. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, majd a barackpüréhez kavarjuk. 4 csészét (kb. 220 ml űrtartalom) hideg vízzel kiöblítünk, elosztjuk bele a barackpürét, és hidegre tesszük.
  2. A maradék 3 lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot elkeverjük a citromlével, vaníliás cukorral és cukorral. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, a joghurtkrémhez keverjük. Kb. 15 percre hidegre tesszük.
  3. A maradék barackot apró kockákra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A barackkockákat a zselésedő joghurthoz keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tejszínt is. A krémet elosztjuk a 4 előkészített csészébe, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  4. A csészéket rövid ideig forró vízbe mártjuk, majd a desszertet tányérokra borítjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4057
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kockákra vágott barackkal keverhetünk a krémhez kb. 50 g csokoládéreszeléket is. Barack idényben elkészíthetjük 3 darab friss barackkal is, amelyeket forró vízzel leforrázunk, meghántunk és kimagozunk. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek