r
Nosalty Logó

Bolognaival töltött paprika sajtágyban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bolognaival töltött paprika sajtágyban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A makaróni alaphoz

A töltéshez

Összesen 628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A makaróni alaphoz

A töltéshez

Összesen 1883 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A makaróni alaphoz

A töltéshez

Összesen 105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1377.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    6025 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.2 g

Zsír

  • Összesen
    143.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4131.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    1669 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1326.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    675 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    1935 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    18074 micro
  • Lut-zea
    2361 micro
Összesen 1883 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1009 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

A makaróni alaphoz

A töltéshez

Elkészítés

A makaróni alaphoz

  1. Apró kockára szeljük a füstölt szalonnát, picit kisütjük a zsírját egy kevés olajon, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, megfonnyasztjuk a zsiradékban, félrehúzzuk a tűzről, kevés paprikát keverünk hozzá, hozzáadjuk a darált sertéshúst, zúzott fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük.
  2. Fedő alatt félig puhára pároljuk a húst, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Ha nincsen elég leve a húsnak a pároláshoz, akkor már előbb hozzáadjuk a sűrű paradicsomlevet, vagy egy kevés vizet, vagy húsleves levét.
  3. Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk az apróra vágott gombát (robotgéppel szoktam aprítani, nem pépesre), és készre főzzük. Főzés közben ízlelgetjük, ízlésünknek megfelelően adagolunk hozzá a fűszerekből, esetleg egy pici cukrot a paradicsomlé miatt.
  4. A levét a megfelelő, szaftos állag eléréséig főzzük el, vagy adunk hozzá a paradicsomból.
  5. Eltávolítjuk a paprikák csutkáit, majd felszeljük kb. 2 cm-es szeletekre.
  6. Egy mikrózható tányérban sajtágyat készítünk, rárakjuk a paprikaszeleteket, megtöltjük a makaróni alappal, majd felül is sajtkockákat teszünk dugóként.
  7. Ezen felül itt még fűszerezhetjük esetleg ízlés szerint (nálam ez: őrölt chili, oregánó, kakukkfű, rozmaring, őrölt bors).
  8. Ezt követően sajttól függően 3-4 percre süssük meg a mikróban (lefedve, mivel a makaróni alap beterítené a mikró belsejét).
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2029
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors vacsorára vágytam, és ürítettem a hűtőt. A makarónialapok ott sorakoznak a fagyasztóban, így röpke 5-10 p alatt elkészítettem.

Hozzávalók

A makaróni alaphoz

A töltéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?