r
Nosalty Logó

Bolognais töltött padlizsán

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
toofat2fly
Bolognais töltött padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A padlizsán előkészítése

A főzés

Összesen 385 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A padlizsán előkészítése

A főzés

Összesen 1537 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A padlizsán előkészítése

A főzés

Összesen 96 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2216.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    1522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 385 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    107.4 g

Zsír

  • Összesen
    93.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8867.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1106 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1378 mg
  • Nátrium
    6086 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1281 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    576 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    485 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1012 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 1537 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    321 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

A padlizsán előkészítése

A főzés

Elkészítés

A padlizsán előkészítése

  1. Válasszunk friss, zsenge padlizsánt! Ha ez nem sikerül, vagy igen, de biztosra akarunk menni, és van még egy szűk óránk, mielőtt éhen halunk, akkor a következő a teendő: félbevágjuk az áldozatot, majd besózzuk, fél óra elteltével megkóstoljuk a felszínét (gyengébbek kedvéért: megnyaljuk), ha nem keserű, meg is vagyunk, ha igen, hagyunk neki még időt.
  2. Kibelezzük úgy, hogy hagyunk a héja mellett egy fél ujjnyi húst legalább. A kivájt részt félretesszük. A kivájt padlizsánokat és a padlizsán húsát bekenjük citrommal vagy citromlével, hogy ne barnuljon meg a sütés előtt.

A főzés

  1. Megsütjük a lilahagymát az olajon. Amint megpuhult, rárakjuk a husit és a fokhagymát Megsózzuk, hogy a levét kiengedje.
  2. Kockára vágjuk a paradicsomot és a padlizsán belső húsát. Ráöntjük a félig kész sertéshúsra, 10 percig hagyjuk sülni. Figyeljünk rá, hogy a zöldségek ne süljenek teljesen szét. (Ha megtörténik, az sem tragédia.)
  3. Ezalatt a kivájt padlizsánhajókat (ezt a kifejezést olvastam egy másik cikkben, jár a taps a metaforáért) 10-15 percig 180 fokon sütjük. Gazdagabbéknál légkeverésesen, szegényebbeknél addig, amíg meg nem barnul kicsit a széle.
  4. A serpenyőben süldögélő húsra és zöldségekre ráöntjük a bolognai alapot. Én porral és a leírt 3 deci vízzel csináltam, de meg lehet próbálni üvegessel is. Hagyjuk, hogy összeforrjon 5-10 perc alatt.
  5. Kivesszük a sütőből a közben megbarnult hajókat, és beleszedjük a bolognais ragut. Ami kimarad, felhasználjuk tálaláshoz később. A tetejére sajtot reszelünk, és visszadugjuk még 15-20 perce 180 fokra a sütőbe.
  6. Amint a sajt megbarnult a tetején, jónak kell lennie, de a biztonság kedvéért bökjük meg a padlizsán húsát egy villával, ha puha, készen vagyunk. Pirítóssal és rizzsel egyaránt finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6502
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toofat2fly 4 recept

Nem szeretem a töltött, rakott zöldségeket, nagyon nem. Ezért is húztam a szám, amikor először anyum a recept eredeti verziójával próbálkozott jó pár évvel ezelőtt. A minap diétámnak hála, elő kellett húznom a kreativitásomat, és kicsit felturbóztam ezt a régi zöldséges receptjét. Ez lett belőle.

Hozzávalók

A padlizsán előkészítése

A főzés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?