r
Nosalty Logó

Bolognai ragu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Bolognai ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1166 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4663 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 178 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2715.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    848 mg
  • Nátrium
    1176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1675 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1515 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    1608 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1057 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 1166 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261.5 g

Zsír

  • Összesen
    196.8 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10861.2 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    585 mg
  • Kálcium
    1571 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    3391 mg
  • Nátrium
    4706 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1091.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6701 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    48 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2175 micro
  • Kolin:
    891 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6060 micro
  • α-karotin
    2492 micro
  • β-karotin
    6433 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    4229 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 4663 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    162 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított vöröshagymát, a sárgarépát és a zellert egyenletesen apró darabokra vágjuk. Hasonlóképpen a füstölt karajszeleteket is. Az egészet 3-4 ek vajon kb. 10 percig dinszteljük.
  2. Közben a marhahúst vajon megpirítjuk, felöntjük a borral, beforraljuk, és amikor már alig van leve, hozzáadjuk a zöldségekhez.
  3. Felengedjük az alaplével, hozzáadjuk a paradicsompürét és félig lefedve 45 percen keresztül főzzük.
  4. A csirkemájat vajon megpirítjuk, apróra kockázzuk és hozzáadjuk a majdnem kész raguhoz.
  5. Végül belekeverjük a tejszínt, ha szükséges sóval ízesítünk rajta, szerecsendiót reszelünk rá, összeforraljuk és kész.
  6. A közben kifőzött spagetti tésztával összekeverjük és parmezán forgácsokkal meghintve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 392
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 76212
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Váncsa István recept bevezetője magáért beszél: "Spagetti bolognai raguval. Más szóval ez volna a bolognai spagetti, a primordiális (vagy annak gondolt) olasz tésztaétel, amit a vendéglátóipar és a közétkeztetés jóvoltából mindenki ismer, és a legtöbbünk utál is. Utóbbi azért van, mert a menzán vagy a hadseregben megismert bolognai spagetti vagy makaróni több tekintetben eltér attól, amit az alábbi receptben leírandó vagyok."

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek