r
Nosalty Logó

Bolognai másképpen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Bolognai másképpen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A polentához

A tetejére

Összesen 619 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A polentához

A tetejére

Összesen 3709 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A polentához

A tetejére

Összesen 101 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1975.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    1122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    898 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    3528 micro
  • β-karotin
    8625 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1831 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 619 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    215.8 g

Zsír

  • Összesen
    194.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11853.4 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    1534 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    2670 mg
  • Nátrium
    6733 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.7 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1758.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5388 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    21169 micro
  • β-karotin
    51749 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10986 micro
  • Lut-zea
    4919 micro
Összesen 3709 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    576 micro
  • β-karotin
    1407 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    299 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 101 Kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A polentához

A tetejére

Elkészítés

A raguhoz

  1. A felkockázott vöröshagymát megpároljuk az olajon, hozzáadjuk a fokhagymát és a kis kockákra feldarabolt, megtisztított zöldségeket, végül a megdarált marhanyakat. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a worcestershire-szószt, 4-5 percig így sütjük.
  2. Majd felöntjük az alaplével és a tejjel, valamint a paradicsomkonzervet is ráöntjük. Nagyon kis tűzön fedő alatt pároljuk 1,5-2 órán keresztül, míg minden puha lesz.
  3. Ha nagyon elfőné a levét, pótolhatjuk alaplével vagy tejjel.

A polentához

  1. A tejet elkeverve az alaplével és a sóval felforraljuk, és ekkor folyamatosan keverve hozzáöntjük a kukoricadarát, és addig keverjük, míg besűrűsödik.
  2. Végül elkeverünk benne 25 dkg mascarponét.
  3. Egy kivajazott sütőtálba öntjük a polenta felét. Ennek tetejére halmozzuk a ragut, majd a polenta másik felét.

A tetejére

  1. A megrakott tál tetején a polentára parmezán sajtot reszelünk.
  2. 200 fokosra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4748
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bolognai másképpen
Évi néni 1830 recept

Kedvenc olasz-amerikai szakácsom, - Buddy Valastro receptje. Mindig valamilyen nekem igen tetsző étellel kápráztat el a TV képernyőjén. Diétásnak nem nevezhető ételekkel bombázza az embereket, amit családja tagjainak társaságában készít el. Mindegyiken látszik, min élnek. Ez is egy kalóriabomba, de nagyon finom. Én úgy gondolom, hogy nyugodtan ehetünk ilyen nehezebb ételeket is kellő mérsékletességgel, s persze váltogatva könnyebb ételekkel.

Hozzávalók

A raguhoz

A polentához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek