r
Nosalty Logó

Bolognai lasagne Katicabogaram konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katicabogaram
Bolognai lasagne Katicabogaram konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az előkészítéshez

A paradicsomos mártáshoz

A besamel mártáshoz

Összesen 1008 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az előkészítéshez

A paradicsomos mártáshoz

A besamel mártáshoz

Összesen 4031 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az előkészítéshez

A paradicsomos mártáshoz

A besamel mártáshoz

Összesen 196 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1460.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 1008 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.9 g

Zsír

  • Összesen
    192.5 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    576 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5840.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    386 mg
  • Kálcium
    1549 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    2175 mg
  • Nátrium
    1295 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1006.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    938 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    312 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1116 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    813 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1473 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 4031 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2202 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 196 Kcal

Hozzávalók

Az előkészítéshez

A paradicsomos mártáshoz

A besamel mártáshoz

Elkészítés

Az előkészítéshez

  1. Megcsináljuk a besamelt: A vajat felhevítjük és beletesszük a lisztet, jól elkeverjük, 1-2 percig melegítjük együtt, majd apránként hozzáadjuk a tejet, amíg eléri a megfelelő sűrűséget (mint egy sűrű palacsintatészta).
  2. Elkészítjük a paradicsommártást: Az olajon megfonnyasztjuk a kockázott hagymát, majd rádobjuk a darált húst. Ilyenkor még nem szabad sózni, mert levet ereszt és nem pirulna. Ha összepirult, ráöntjük a vörösbort, jól kiforraljuk, majd jöhet a paradicsomlé, a fűszerek, a cukor és a fokhagyma. 10-15 percig főzzük kislángon.
  3. A tésztalapokat 2 percig előfőzzük.
  4. Ha mindennel kész vagyunk, már csak össze kell állítanunk a lasagne-t.
  5. Kiválasztunk egy formás jénait vagy tepsit, kinek mi a szimpatikus. Az aljára löttyintünk egy merőkanálnyit a paradicsomos mártásból és szétterítjük. Erre tesszük az előfőzött tésztalapot, amennyi épp egy sorban elfér. Jöhet rá a paradicsommártásból és a besamelből, majd újra a tésztalapok. Így folytatjuk, amíg el nem fogy a mártásunk.
  6. A végén megszórjuk sajttal, és betesszük az előmelegített sütőbe. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 53747
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 11.

Ajánló

Vörösborral kiváló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Katicabogaram 38 recept

Szeretünk mindent, ami paradicsomos, főleg, ha társul mellé finom besamel mártás is. Lehet, bonyolultnak tűnik így elsőre a sok macera (tudom, a bolti változat kicsivel egyszerűbb), de mindenképp megéri a "fáradtságot"! Igazán szaftos ételt tudunk csinálni ezzel a recepttel. Egy jó vörösbor kiváló kísérője lehet!

Hozzávalók

Az előkészítéshez

A paradicsomos mártáshoz

A besamel mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek