r
Nosalty Logó

Bolognai á la szigetlakó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bolognai á la szigetlakó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Bolognai

Sós palacsinta

Összesen 790 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Bolognai

Sós palacsinta

Összesen 3154 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Bolognai

Sós palacsinta

Összesen 198 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2585.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    1913 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 790 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    153.4 g

Zsír

  • Összesen
    165.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    737 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10343.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1739 mg
  • Nátrium
    7652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    967.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 3154 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    228 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Bolognai

Sós palacsinta

Elkészítés

Bolognai

  1. Megesszük.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. A vége felé hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, majd a darált húst. Befűszerezzük, ha nem engedett elég levet, felengedjük vízzel. 20 perc főzés után hozzáadjuk a 2 dl vízben kikevert keményítőt és az alapport. Egyben keverjük csomómentesre, így nincs vele gond. Pár perc elteltével kenhetővé sűrűsödik, hagyjuk kihűlni.
  3. A masszával bekenjük a palacsintákat, és feltekerjük. Négy felé vágva sorban egymás mellé beleállítjuk a jénaiba. Annyit kell megtölteni, amennyi elfér az edényben.
  4. Vigyázzunk, hogy kb. 1/4 része megmaradjon a tölteléknek, ezt a végén 2-3 evőkanál ketchup és víz hozzáadásával felhígítjuk, majd ráöntjük a tálban sorakozó palacsintákra úgy, hogy közéjük folyjon. Ha kell, meghintjük sóval vagy ételízesítővel, ízlés szerint.
  5. Sajtot reszelünk a tetejére, és félmeleg sütőben kisütjük.

Sós palacsinta

  1. A hozzávalókat egy keverőtálban alaposan csomómentesre keverjük, az olajat a végén hozzáadva. Ha sűrűnek találjuk, szódavízzel hígíthatunk rajta. A tészta híg, a tejnél kicsit sűrűbb, csomómentes legyen.
  2. Teflonsütőben sütve semmi más nem kell hozzá.
  3. Amint kihűlt, tölthetjük bele a tölteléket.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 20 X 30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4477
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 12.

Ajánló

Apróra vágott erdei gombával még jobban különlegessé tehetjük az ízét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szokásos spagettis bolognait próbáltam meg más köntösbe öltöztetni, úgy látszik, bevált, mert mire anya hazaért, csak mutatóba maradt neki, a két fiú betakarította. Nem gondoltam volna! Tanulság: legközelebb kétszer ennyit kell készíteni.

Hozzávalók

Bolognai

Sós palacsinta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?