r
Nosalty Logó

Böjti ebéd székely módra

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Incsifincsi
Böjti ebéd székely módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hal

Pityóka

Muzsdéj

Összesen 1090 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hal

Pityóka

Muzsdéj

Összesen 2181 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hal

Pityóka

Muzsdéj

Összesen 110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    858 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 1090 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    152.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1716 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    941 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    874.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    372 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 2181 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 110 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Hal

Pityóka

Muzsdéj

Elkészítés

Hal

  1. A megpucolt halakat megmossuk, bevágunk 4 cm-es mélyedéseket az oldalaiba, és befűszerezzük (só, bors), majd hozzáadjuk a karikára vágott fokhagymát is (a hal belső részét is fűszerezzük, és ugyanígy fokhagymázzuk). Ha megvagyunk, állni hagyjuk legalább 20 percet.
  2. Miután jól befűszereztük, a mélyedéseket beszórjuk paprikával és liszttel (mindkét oldalán).
  3. Ezután előmelegített (forró), bő olajban ropogósra sütjük.

Pityóka

  1. A héjában főtt pityókát meghámozzuk, feldaraboljuk (apróbb kockákra javasolnám, úgy gusztusosabb).
  2. Ezután ugyanígy a hagymát is apró darabokra vágjuk.
  3. Ha megvagyunk, összevegyítjük a kettőt, és fűszerezzük sóval, borssal és paprikával.
  4. Legutolsó sorban pedig megolajazzuk és ecetezzük (ízlés szerint).
  5. Én díszítésnek petrezselyemzöldet és paprikavirágot használtam.

Muzsdéj

  1. Feltörjük a fokhagymát, és egy kis tálkába helyezzük.
  2. Hozzáadjuk a vizet, és megsózzuk.
  3. Összekavarjuk, és kész is.
  4. Kiskanállal a halra csöpögtetjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7973
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 24.

Ajánló

Ropogós, házi kenyérrel istenien finom! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Böjti ebéd székely módra
Incsifincsi 31 recept

A hal a legfinomabb és a legegyszerűbben elkészíthető alapanyag a világon, sőt egészséges is, gazdag omega-3 zsírsavjában, jótékony hatással a szívre. Mi, minden böjti alkalomkor halat eszünk, a hal így is jó, meg úgy is.. Úgyhogy vagy így, vagy úgy fogyasztjuk. Jó étvágyat!

Hozzávalók

Hal

Pityóka

Muzsdéj

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek