r
Nosalty Logó

Bográcsban rakott csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Bográcsban rakott csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 763 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3057 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1387.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 763 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.7 g

Zsír

  • Összesen
    200.2 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5551.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1032 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    2089 mg
  • Nátrium
    1739 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2130.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1379 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    556 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    594 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    964 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1518 micro
Összesen 3057 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és a burgonyát vékonyra karikázzuk, a paprikát és az uborkát (héjastól) kicsit vastagabbra vágjuk.
  2. A kaprot finomra aprítjuk.
  3. A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, a csirkecombot kettévágjuk, az alsó részét kicsontozzuk, a felsőrészét csak a csontnál félbevágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával.
  5. Egy bogrács alját kibéleljük szalonnával, erre egy réteg húst teszünk, megszórjuk kaporral, egy-egy sor hagymával, zöldpaprikával, pici só, bors, egy sor karikára vágott krumpli, kevés olajjal meglocsoljuk, fűszerezzük ételízesítővel és borssal, egy sor uborkával befedjük, pici só. Ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalók tartanak.
  6. A maradék kaprot a tetejére szórjuk, és meglocsoljuk a fokhagymával ízesített tejföllel.
  7. Tűz fölé akasztjuk, fedővel betakarjuk, és lassú tűzön puhára pároljuk. Akkor van kész, ha valamennyi belevaló megpuhult, és sűrű szaftja képződik. Kevergetni nem szabad, csak rázogatni! Figyelem: a tüzet midig "takarékon" tartsuk, hogy csak enyhén rotyogjon az étel!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 24781
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bográcsban rakott csirke
Katharosz 499 recept

Elindult a bogrács szezon, ezzel a könnyű, nyári étellel kezdjünk, hogy a nehezebbekhez hozzászoktassuk a bográcsunkat! Különös kulináris élményt nyújt, egy igazi szezonindító étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?