r
Nosalty Logó

Bodzás túrótorta szilvával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vica
Bodzás túrótorta szilvával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 923 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 3694 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 166 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1153.9 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    341 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 923 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.1 g

Zsír

  • Összesen
    136.8 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4615.5 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    827 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1682 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.7 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1364.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1021 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1662 micro
  • β-crypt
    300 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1601 micro
Összesen 3694 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.6 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőporos lisztből a cukorral, a tojással és a vajjal tésztát gyúrunk. Folpackba csomagolva fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A túrót szitán áttörjük, összekeverjük a 3 tojás sárgájával, a tejföllel, a cukorral, a pudingporral és a darával.
  3. A bodzabogyót megmossuk és tojásfehérjék kemény habjával együtt a túrós krémhez keverjük.
  4. A tésztát vékonyan kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tortaformába rakjuk. A torta szélének 4-5 cm széles csíkot vágunk és azt is formába tesszük.
  5. A túrókrémet a tésztára öntjük, tetejét szilvával kirakjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük. Hidegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4857
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rengeteg bodza van a kertben, gondoltam, hasznosítom a termését is. Nagyon finom a bogyóból készült szörp és lekvár. Szerintem itt is megállja a helyét. A tortát a felesleges tojásfehérjék hasznosítására én mézes habcsókkal díszítettem még. Vigyázzunk! A bodza termése hőkezelés / főzés / sütés nélkül mérgező!

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?