r
Nosalty Logó

Bodzás-kekszes parfé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bodzás-kekszes parfé
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 340 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1694 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 201 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 340 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    95.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1509.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.6 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    840 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 1694 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 201 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bodzavirágokat beáztatjuk a tejbe. Legalább egy napon át hűtőben tároljuk, hogy a tej kellően átvegye a bodza ízét.
  2. A tejet leszűrjük, belefacsarjuk a fél citrom levét, beletesszük a kristálycukrot és az étkezési keményítőt, majd lassú tűzön besűrítjük. Kihűtjük.
  3. Amíg a bodzás krém hűl, elkészítjük a parfé alapot. A két tojást a porcukorral és a vaníliás cukorral gőz felett habbá verjük. A hűtött tejszínt felverjük.
  4. A kissé kihűtött tojásos habba belekeverjük a bodzás krémet, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot is.
  5. A parfénkat kakaós keksz darabokkal rétegezve egy tálba öntjük, majd legalább 4-5 órára fagyasztóba tesszük.
  6. Fogyasztás előtt kicsivel érdemes kivenni a fagyasztóból, hogy könnyebben adagolható legyen.
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1562
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A bodza a család nagy kedvence. Hosszú hetek óta tervezgettem, hogy amikor majd szezonja lesz, akkor készítek belőle egy krémes süteményt. Végül úgy alakult, hogy majdnem elvirágzott, mire végre a konyha közelébe jutottam :) ! A pár, még talált virágból így végül nem süteményt, hanem parfét készítettem, ami a nagy melegre való tekintettel talán még jobb ötlet is volt. Ez még csak az első kísérletem valami nagyon fincsi, bodzás krém megalkotására, de elsőre is egész jól sikerült. Valószínűleg lesz folytatás! A krémbe tett citromlé és cukor mennyisége természetesen ízlés szerint variálható:)!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek