r
Nosalty Logó

Bodzás-joghurtos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bodzás-joghurtos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A 2 db 3 tojásos piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 571 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A 2 db 3 tojásos piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4555 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A 2 db 3 tojásos piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 198 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 571 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    101.4 g

Zsír

  • Összesen
    270.9 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1961 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4934.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1646 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1874 mg
  • Nátrium
    1048 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.2 g
  • Cukor
    358 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1404 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2634 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    415 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    1110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2599 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 4555 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 198 Kcal

Hozzávalók

A 2 db 3 tojásos piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A 2 db 3 tojásos piskótához

  1. Két részletben hagyományos piskótát sütünk. Lehet egyben is, és a végén kettávágjuk, de ilyen vékony lapnál én nem akartam félbevágni.
  2. A joghurtban habverővel elkeverjük a zselatinfixet, majd beletesszük a cukrot ízlés szerinti mennyiségben és a habbá vert tejszínt. Kettévesszük, és az egyik felébe belekeverjük a lekvárt.
  3. Az egyik lapot megkenjük a lekváros krémmel, rátasszük a másik lapot,amire rákenjük a maradék joghurtos krémet. Hűtőbe rakjuk dermedni, majd elsimítjuk rajta a habbá vert tejszínt.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15334
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Akciós joghurtból betáraztunk, és kitaláltam hozzá ezt a receptet, amibe anyukám házi bodzalekvárját tettem. Az összeállításhoz jól jött volna egy sütőkeret, de mivel nem volt, így több réteg alufóliából hajtogattam keretet. Amikor megdermedt a krém, leszedtem róla.

Hozzávalók

A 2 db 3 tojásos piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek