Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmával töltött palacsinta rántva recept

hozzászólások (13)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A palacsintához

A birskompóthoz

  • 200 g birs70 kcal
  • 7 g cukor (ízlés szerint)26 kcal
  • 167 g víz0 kcal
  • 57 g citrom (hogy meg ne barnuljon)9 kcal

A panírhoz

  • 55 g tojás (felverve)69 kcal
  • 33 g finomliszt (szükség szerint)121 kcal
  • 50 g dió (darált )327 kcal
  • 33 g keksz (darált)140 kcal

A sütéshez és a tálaláshoz

összesen: 1804 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 3 adag *

A palacsintához

A birskompóthoz

  • 600 g birs209 kcal
  • 20 g cukor (ízlés szerint)77 kcal
  • 500 g víz0 kcal
  • 170 g citrom (hogy meg ne barnuljon)26 kcal

A panírhoz

  • 165 g tojás (felverve)208 kcal
  • 100 g finomliszt (szükség szerint)364 kcal
  • 150 g dió (darált )981 kcal
  • 100 g keksz (darált)419 kcal

A sütéshez és a tálaláshoz

összesen: 5408 kcal

energiatartalom / 100 g *

A palacsintához

A birskompóthoz

  • 20.4 g birs7 kcal
  • 0.7 g cukor (ízlés szerint)3 kcal
  • 17 g víz0 kcal
  • 5.8 g citrom (hogy meg ne barnuljon)1 kcal

A panírhoz

  • 5.6 g tojás (felverve)7 kcal
  • 3.4 g finomliszt (szükség szerint)12 kcal
  • 5.1 g dió (darált )33 kcal
  • 3.4 g keksz (darált)14 kcal

A sütéshez és a tálaláshoz

összesen: 184 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aantee
aantee / aantee Sun, 2012-11-11 21:19

Megcsináltam, nagyon finom! Nem akartam olajban sütni, ezért a kész batyukat olvasztott margarinnal vastagon bekentem és így forgattam darált diós-kekszes keverékbe, majd tepsiben megsütöttem, a diódarabok megpirultak a tetején, isteni illata volt. A tölteléket is megszórtam diódarabokkal és a palacsintát belülről kentem be baracklekvárral, így pikáns ellentétet alkot a birskompóttal.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-11-14 14:02

Kedves sonja17 !
Nagyon szívesen, ha elkészítetted, kíváncsi leszek a véleményedre !
Legyen szép a napod ! Üdv: Anci

sonja17
sonja / sonja17 Mon, 2011-11-14 11:40

köszönöm a választ.Kiprobálom,mert a birsalmát imádom,és nagyon nagyon guszta a palacsintád!

sonja17
sonja / sonja17 Sun, 2011-11-13 16:00

Nem lesz tul nehéz,olajos?Gondolom a palacsinta sütéséhez is olajat használsz.Utána megint?

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-11-14 10:05

Kedves sonja17 !
A palacsinta sütéséhez én csak kikenem a sütőt,
a bepanírozott palacsintákat közepesen forró olajban
kisütöm, papírtörlővel bélelt tányérra rakom,
és nem lesz nehéz, olajos !
Nincs ideje megszívni magát, mert gyorsan sül !
Szeretettel üdvözöllek : Anci

1804
tej 5 dl
tojás 2 db
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
finomliszt 20 dkg
birs 60 dkg
cukor 2 ek
víz 5 dl
citrom 1 db
tojás 3 db
finomliszt 10 dkg
dió 15 dkg
keksz 10 dkg
napraforgó olaj 2 dl
porcukor 3 ek
sárgabaracklekvár 10 dkg