r
Nosalty Logó

Birsalmatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Birsalmatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 931 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5583 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 931 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    183.6 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3147.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1327 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    939.1 g
  • Cukor
    364 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1459.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1574 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 5583 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gyúrjuk össze a lisztet a cukor felével, 2 db tojással, a vajjal, a sütőporral és egy csipet sóval. Letakarva tegyük hütőbe 30 percre.
  2. A meghámozott, kimagozott birsalmát apró kockákra vágjuk.
  3. Karamellizáljuk a maradék cukrot, majd adjuk hozzá a birsalmát, a citrom lereszelt héját és levét, illetve a mazsolát. Öntsük fel 3 dl almalével és főzzük lefedve 5-6 percig.
  4. Keverjük a pudingport a maradék almaléhez, és ezzel együtt főzzük még 1-2 percig az almát.
  5. A tészta 2/3-át nyújtsuk ki. Fektessük egy 26 cm átmérőjű tortaformába úgy, hogy az oldalát is befedje. Szurkáljuk meg villával az alját, és szorjuk meg a zsemlemorzsával, majd szedjük rá a birsalmát.
  6. A maradék tésztát is nyújtsuk ki, és fektessük a töltelék tetejére, a tésztaszéleket nyomkodjuk össze. Szurkáljuk meg a torta tetejét is, majd kenjük meg a maradék tojással. Tegyük a sütőbe. A sütési idő felénél takarjuk le.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18304
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 25.

Ajánló

Vaníliafagyival nagyon finom!  A mazsola elhagyható. Ha a sütés után várunk a torta megszegésével pár órát, akkor a tésztája is megpuhul, és szeletelésnél nem törik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Szerettem volna olyan süteményt készíteni, amibe birsalma kell, és ezt a tortát találtam egy újságban. Már körtével is kipróbáltam, és nagyon finom volt úgy is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek