r
Nosalty Logó

Birsalmás pulykamáj hagymával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Birsalmás pulykamáj hagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 548 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1096 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    333 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10280 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    878 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 548 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1038 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1630.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    666 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20559 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    49 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1756 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20524 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 1096 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1930 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1927 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A birsalmákat negyedekbe vágjuk, kivágjuk a magházukat, meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Azonnal beledobjuk a lábosban már előkészített citromos, cukros vízbe, hogy ne barnuljanak meg. Majd csendesen forralva majdnem puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk hűlni a birskockákat.
  2. Közben felkarikázzuk a hagymákat, egy kis margarinon szép lassan megpároljuk, közben rászórjuk a fahéjat és a gyömbérport. Amikor elkészül, kivesszük a serpenyőből, és lefedve melegen tartjuk egy tálban.
  3. A serpenyőbe újabb adag margarint rakunk, beledobjuk a birset, ráöntve a mézet pár perc alatt megpirítjuk, megsütjük szép pirosra. Kivesszük, hozzákeverjük a hagymakarikákhoz, újra lefedjük a tálat.
  4. A nagyobb kockákra vágott pulykamájat egy újabb adag margarinon gyorsan átsütjük, amikor elkészül, hozzákeverjük a kész hagymát és a birset, kicsit megsózzuk, megborsozzuk. Rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4910
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Birsalmás pulykamáj hagymával
Pogácsa 381 recept

Eredetileg resztelt májat akartam készíteni ebédre, de találtam a kertben két gyönyörű, érett birsalmát, ehhez kerestem receptet. Mautner Zsófia egyik remek szakácskönyvében találtam meg a megfelelőt, amit egy cseppet átvariáltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?