r
Nosalty Logó

Birs linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
venusz1
Birs linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1322 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5284 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 181 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1299.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 1322 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    221.4 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    921 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5199.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1352 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    2300 mg
  • Nátrium
    1082 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    771.7 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1370.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    294 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    687 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    963 micro
Összesen 5284 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 181 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kettévágjuk.
  2. Az almákat megpucoljuk, és lereszeljük.
  3. Megpároljuk, a tűzről lehúzva megszórjuk fahéjjal, és ízlés szerint meglocsoljuk mézzel.
  4. Kinyújtjuk a linzertészta egyik felét, tepsibe rakjuk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd egyenletesen rákenjük a tölteléket.
  5. Kinyújtjuk a másikat, és befedjük vele a süteményünket.
  6. Megszurkáljuk a tetejét villával, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  7. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 22680
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Birs linzer
venusz1 27 recept

Rengetek birsalmát kaptunk. Már készült belőle birsalmasajt is, de még mindig volt. Ez egy jól bevált linzer receptünk, gondoltam, kipróbálom birsalmával is. Mivel a családom nem szereti a birsalma túl intenzív ízét, ezért választottam mellé a gála almát, mert ez édeskés, és még a mézzel tompítottam rajta egy kicsit. Így bevált, megették.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek