r
Nosalty Logó

Betyárleves Vicikó konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Vicikó
Betyárleves Vicikó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 261 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 1564 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 28 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    868.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2346 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 261 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    121.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4596.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1481 mg
  • Nátrium
    2112 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    5213.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1378 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    763 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    666 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14073 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2907 micro
Összesen 1564 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    93 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 28 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A húst vékony, 1 cm x 5-6 cm csíkokra felvágjuk.
  2. Fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel, és felforraljuk.
  3. A tetején képződött habot leszűrjük, akár többször is.
  4. Majd visszavesszük a lángot, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a hagymákat, szerecsendiót, és gyenge forrással puhára főzzük a húst.
  5. Közben megtisztítjuk a répát, azt csíkokra, a gombátszeletekre vágjuk.
  6. Ha megfőtt a hús, beletesszük először a sárgarépát, majd pár perc múlva a gombát is, és már csak néhány percig főzzük.
  7. Ezalatt sós vízben kifőzzük a cérnametéltet, és leszűrjük.
  8. Tálaláskor a tányérokba szedünk a tésztából, majd rámerjük a levest. Ízlés szerint friss petrezselyemmel kínálhatjuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14077
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Betyárleves Vicikó konyhájából
Vicikó 251 recept

A környékünkön van egy régi, kb. 100 éves múlttal rendelkező igazi kisvendéglő. Nyáron kinn ülünk a kertben az öreg gesztenyefák alatt, ősz felé potyognak is a gesztenyék hol az asztalokra, hol a fejünkre.:-)) Természetesen hagyományos, magyaros ételek vannak, ha olyanra szottyan kedvünk, és vendéglőznénk, akkor biztos hozzájuk megyünk.  A betyárleves az egyik örök befutó. Férjem kedvence, és már itthon is készítettük, azt hiszem nagyon hasonlatos a végeredmény. Hogy mitől betyár? Halvány gőzöm sincs, hacsak nem a gombától, ami igazán különleges ízt kölcsönöz, és betyár finom lesz tőle.:-))

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?