r
Nosalty Logó

Betyár tokány

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
István mester
Betyár tokány
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 756 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4539 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1104 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 756 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261.5 g

Zsír

  • Összesen
    301.1 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6624 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    3013 mg
  • Nátrium
    2543 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2092.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    334 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    864 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    268 micro
  • β-karotin
    1922 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4586 micro
Összesen 4539 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    166 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst vékony csíkokra vágjuk,és megszórjuksóval, borssal, köménnyel, fokhagymaporral, 2 tk. rozmaringgal, leöntjük2-3 kanál étolajjal, hogy ne száradjon ki. Ezután összeforgatjuk,és 1 napra a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap a húst egy lábasban (24 cm átmérő, 10 cm magasság) fehéredésig sütjük3 ek. olajon, majd mikor elkezdi engedni a levét, akkor hozzáöntünk2 dl vörösbort. Ebben a boros húslében főzzük,pároljuk5-10 percig fedő alatt, majd felöntjükannyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Hozzáadunkegy fej apróra felszelt vöröshagymát, és kb. 90 percig főzzük, pároljuk, a vizet mindig pótolva. Mikor a hús már kezd puha lenni, hagyjuka levét elfőni.
  3. Amíg a hús fő, kényelmesen előkészítjüka többi hozzávalót.
  4. A szalonnát kockázzuk, megpirítjuksaját zsírján egy lábasban (kb. 18 cm átmérő, 10 cm magasság). Hozzáadjuka 3 db felaprított hagymát, a kockára vágott paprikátés a felkarikázott kolbászt. Kicsit sütjükőket együtt, majd a tűzről félrehúzva megszórjuk2 kk. pirospaprikával, összekeverjük, és felöntjükvízzel, hozzáadjuka paradicsomot is.
  5. Hozzáadunkmég egy kk. rozmaringot, késhegynyi borsot, késhegynyi őrölt köményt, 1 kk. fokhagymaport, és fedő alatt összefőzzük.
  6. A legvégén beletesszüka zöldborsót, az apróra kockázott krumplit és a gombát. 10-15 percig főzzük, és amikor a borsó és a krumpli is átfőtt, akkor a húshoz keverjükaz egészet a nagyobbik lábasba. Még öt perc főzés együtt az ízek miatt, ellenőrizzük, hogy elég sós-e, és készen is van.
  7. Jó étvágyat kívánok!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 422
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 114232
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
István mester 49 recept

A főzéseim során alakult ki bennem ez a recept. (Azt hiszem, az elnevezés is elég jó lett!) Azóta a család egyik kedvence.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?