Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Betyár gomba -Juhtúróval töltött gombafejek 3. recept

hozzászólások (3)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 174 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 1 adag *

összesen: 174 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 87 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ngelina
Ngelina Sat, 2012-01-28 20:56

Ez a mai vacsora :)
A normál lapos tepsiben tettem be sülni, 175-180 fokra. Dupla alufóliából hajtogattam hozzá magas falú minitepsit, hogy ne kelljen mosogatni utána :)
A gombák közé szórtam negyedekre vágott lilahagymát, felezett koktélparadicsomot és egyben hagyott fokhagymagerezdeket is. Meglocsoltam vékonyan egy kis olajjal, szórtam rá egy csipet sót, borsot és morzsoltam rá egy csipet szárított oregánót is. Ezúttal extra szűz olviaolajat használtam, mert kóstoltam azzal készült sült paradicsomot és nagyon ízlett.
A végeredmény nagyon jó lett, ha minden nap ilyet vacsoráznék akkor sem tudnám megunni :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-26 21:39

Nekem is ez az egyik kedvencem. :D A túrót még össze szoktam dolgozni zöld fűszerekkel + egy kis fehér bors, esetleg szerecsendió, hogy legyen kicsit aromásabb az egész.. Előtte megpárolom picit a sütőben a gombát, mikor megpuhult kiveszem és utána töltöm meg a fűszerezett túróval és nem hagyom csak vagy 5-10 percet még, éppen hogy kezdjen szétolvadni a túró. A gomba akkor marad igazán aromás, ha nincs nagyon megpárolódva, hanem csak éppen jó - legalábbis mi így szeretjük. :) A magából kiengedett levet meg csodálatos mártogatni. Jénai tálban szoktam sütni, olaj nélkül, esetleg egy kis vajjal az aljában.

174
csiperkegomba 150 g
juhtúró 50 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint