r
Nosalty Logó

Besztercei szilvás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Besztercei szilvás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 592 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2956 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 164 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.8 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 592 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    119.8 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3004.2 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1041 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.9 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1094.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1017 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    842 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1967 micro
  • β-crypt
    339 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 2956 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.6 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval.
  2. A lisztes-sütőporos keveréket összegyúrjuk a vajjal, a túróval, a tojással, a cukorral és a citromhéjjal. Fél órára hűvös helyre pihenni tesszük.
  3. 30 perc leteltével kb. 1 centi vastagságú, kerek formát nyújtunk belőle. Egy pitesütő formát kivajazunk, és lisztezünk, majd belesimítjuk a tésztánkat.
  4. A tésztát megszórjuk reszelt citromhéjjal, majd megkenjük szeder- vagy szilvalekvárral. Rárakjuk a megmosott, és kettévágott szilvaszemeket úgy, hogy az egyiket lefelé, a másikat felfelé fordítjuk.
  5. Fahéjjal és porcukorral szórjuk meg a tetejét és kb. fél óra alatt, 175°C-on, hőlégkeverésen készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17608
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kimaradt tésztából én rácsot tettem rá.:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek