r
Nosalty Logó

Belga trüffel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Belga trüffel
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 547 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 3285 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 509 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 547 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    271.2 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2234.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    629 mg
  • Foszfor
    1015 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.8 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1452 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1418 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 3285 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 509 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gőz fölött elkezdjük olvasztani a csokoládét. A vajat és a tejszínt és külön verjük habosra és az olvasztott csokihoz adjuk.
  2. Ekkor több félét is készíthetünk: kettészedjük a csokis-tejszínes masszát és az egyikbe narancshéjat reszelünk. Lapos tálakba (pl. jénaiba) egyenlően elosztjuk őket és a fagyasztóban kb. fél óráig hűtjük.
  3. Miután formázhatónak ítéltük a csokis krémünket kb. 1-1,5 centi átmérőjű gömböket formázunk belőle. Vigyázni kell, mert a csoki nagyon olvad.
  4. Ezek után kakaóporba és reszelt mandulába forgatjuk őket. A hűtőben tárolva több napig is eláll.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 30139
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meglepetésnek készült. Ha formázás közben úgy érezzük, hogy túl puhává válik a csoki, pár percre vissza lehet tenni a mélyhűtőbe.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek