r
Nosalty Logó

Békebeli Sacher-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Áron Benjámin
Békebeli Sacher-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tortához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 954 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tortához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 5721 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tortához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 381 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.8 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 954 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    280.6 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1615 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3779.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    667 mg
  • Foszfor
    1721 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    724.9 g
  • Cukor
    526 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1576 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    1054 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1549 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1855 micro
Összesen 5721 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

A tortához

A töltelékhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tortához

  1. A csokoládét nagyon óvatosan, kis lángon olvasszuk fel (lehet vízfürdő fölött is, vagy mikróban), majd húzzuk le a tűzről, és tegyük félre hűlni.
  2. Válasszuk szét a tojások fehérjét a sárgájától, a fehérjét lehetőleg fémedényben tegyük hűtőbe felhasználásig (könnyebb lesz felverni). A tojássárgákat tegyük hozzá a vajhoz, adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük robotgéppel habosra.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd kenjünk ki vajjal egy tortaformát, és szórjuk ki kakaóval (liszttel is lehet, a nagyitól kakaóval láttam). Sütőpapírt is tehetünk alá, de azt is kenjük ki vékonyan vajjal, hogy sülés után ne tépje meg a tortánk oldalát és alját. Szögletes formában is lehet készíteni, de azt nehezebb lesz félbevágni szakadás nélkül.
  4. Vegyük ki a hűtőből a tojások fehérjét, majd egy csipet sóval verjük puha habbá. Ha már félig-meddig megtartja a formáját, szórjuk bele a kristálycukrot, és azzal együtt verjük kemény, formatartó állagúra (Akár fejünk fölé fordítva a tálat, ellenőrizhetjük is, de ha még nem jó, fennáll a veszély, hogy fülig ragadni fogunk.)
  5. A kihűlt csokoládét öntsük a cukros tojássárgákhoz, óvatosan egyengessük el, majd felváltva adjuk hozzá a tojáshabot és az átszitált lisztet. Erélyesen, de vigyázva forgassuk össze, hogy ne legyenek benne lisztgöbök, de a habot se törjük össze. Ha homogén a tésztánk, öntsük a formába, majd tűpróbáig süssük. Ne nyitogassuk a sütőajtót az első negyed óra-húsz percben, mert össze fog esni a piskótánk. Ha megsült, borítsuk ki a formából.

A töltelékhez

  1. A baracklekvárt takaréklángon melegítsük meg egy picit, majd keverjük csomómentesre a rummal (a rum elhagyható, de tapasztalataim szerint picit szaftosabb marad tőle a sütemény).

A bevonathoz

  1. A kihűlt piskótát vágjuk félbe, majd vastagon kenjük meg a (rumos) lekvárunkkal. Egy keveset tegyünk félre, és vékonyan vonjuk be vele a torta tetejét és oldalát (kihagyható lépés, de szaftosabbá teszi a végeredményt).
  2. Majd a tortabevonót olvasszuk fel, és öntsük az összeállított süteményünkre, és tortaspaklival vagy vastag lapú késsel kenjük el.
  3. Hagyjuk megszilárdulni rajta a bevonatot, majd meleg vízbe mártott, éles késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7066
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 22.

Ajánló

Díszíthetjük tejszínhab- vagy párizsikrém(ganache)-rózsákkal, amibe Sacher feliratú csokoládépasztillát nyomtunk.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Áron Benjámin 1 recept

Eredeti, békebeli Sacher-torta nagymamám megsárgult, szamárfüles (szigorúan kockás!) receptesfüzetéből.

Hozzávalók

A tortához

A töltelékhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?