r
Nosalty Logó

Beigli pussycat konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pussycat
Beigli pussycat konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1313 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 15756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1435.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.8 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 1313 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    280.6 g

Zsír

  • Összesen
    791.1 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    225 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    408 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17224.5 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    474 mg
  • Kálcium
    7095 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    2317 mg
  • Foszfor
    6528 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    48 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1978.1 g
  • Cukor
    1028 mg
  • Élelmi rost
    143 mg

VÍZ

  • Összesen
    570.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3588 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    390 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1478 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3375 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2524 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 15756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt egy pici tejjel és cukorral megfuttatjuk.
  2. Hozzákeverjük a többi anyagot és összegyúrjuk.
  3. 6 cipót formázunk és folpackba csomagolva egyenkénta hűtőbe tesszük min. 2 órát, de lehet egy éjszakát is.
  4. A diót is és a mákot is elkeverjük 40-40 dkg cukorralés a többi hozzávalóval. A mákot 2 dl felforralt tejjel leforrázzuk, a diót pedig 2 dl vízzel forrázzuk le. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A tésztát egyenként kinyújtjuk négyszögletesre,a tepsink hosszának megfelelőhosszúra.
  6. A tölteléket 3-3 részre osztjuk, és egy-egy résztegyenletesen rákenünk a tésztára.
  7. A két végénél behajtjuk, majd a hosszabbik oldalánál kezdve felcsavarjuk.
  8. 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a rudakat belehelyezzük, nem túl közel egymáshoz.
  9. Egy egész tojással megkenjük, félóráig meleg helyen tartjuk, majd újra megkenjük, és fél órára a hűtőbe tesszük.
  10. Előmelegített sütőben 180-190fokon addig sütjük, amíg szép piros nem lesz.
  11. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 412
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 87829
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Ez egy kissé átreformált recept, több a margarin benne, mint a másik beiglimbe, így még tovább is puha marad. Egyébként nagyon jól tűri a fagyasztást, egyenként folpackba pakolva a mélyhűtőbe tárolhatjuk nagyon sokáig. Ha enni akarjuk, szobahőmérsékleten elég gyorsan kienged. Ezért is sütöttem meg már most, hogy ne legyen olyan sok a sütnivalóm húsvétkor.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?