r
Nosalty Logó

Beigli csne82 konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
csne82
Beigli csne82 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A tetejéhez

Összesen 1302 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A tetejéhez

Összesen 15633 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A tetejéhez

Összesen 373 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    73.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1506.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 1302 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    294 g

Zsír

  • Összesen
    878 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    263 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    432 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18082.3 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    478 mg
  • Kálcium
    7539 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    2357 mg
  • Foszfor
    6666 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    48 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1732.3 g
  • Cukor
    785 mg
  • Élelmi rost
    146 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4410 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    485 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1490 micro
  • Kolin:
    985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4147 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    3116 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1167 micro
Összesen 15633 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet átszitáljuk, és elmorzsoljuk benne a puha margarint, hozzáadjuk a cukrot és a csipetnyi sót.
  2. 2 dl langyos tejhez adunk egy teáskanál cukrot, és elmorzsoljuk benne az élesztőt.
  3. Hozzáadjuk a lisztes-margarinos elegyhez, és a maradék tejet hozzáadva sima tésztává gyúrjuk. (Bár a recept összesen 4 dl tejet ír a tésztához, nekem nem szokott annyi tejet felvenni, csak kb. 3-3,5 dl-t.)
  4. Letakarva fél óra hosszát pihentetjük meleg helyen.
  5. Amíg pihen a tészta, elkészítjük a töltelékeket. A tejet felforraljuk a cukorral, és leforrázzuk vele a darált diót. Hozzákeverjük a mazsolát, a fűszereket, és átforraljuk. (Én mindig rakok bele 2 ek lekvárt is, így gazdagabb leszaz íze.)
  6. A máktölteléket ugyanígy készítjük el.
  7. A tésztát osszuk 6 egyenlő részre, és nyújtsuk téglalapokká. Kenjük rá a tölteléket, és tekerjük fel.
  8. A rudakat margarinnal kikent tepsibe tesszük, majd 5 helyen megszurkáljuk őket.
  9. Verjünk fel egy egész tojást és egy tojássárgáját, kenjük be vele a tésztát, és meleg helyen hagyjuk száradni. Ezt ismételjük meg még egyszer.
  10. Előmelegített (170 fok) sütőbe tesszük, és kb. 30-40 perc alatt megsütjük a bejgliket. Szép repedezett bejglit kell kapnunk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12958
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Beigli csne82 konyhájából
csne82 4 recept

Nincs karácsony bejgli nélkül! Anyukám imádja a mákos bejglit, anyósom a diós megszállottja, így mindenkinek én sütök karácsonyra. Az alaprecept az első megjelent Rama süteményes könyvből származik, az évek folyamán finomítgattam rajta. 6 rúd készül belőle. Nem mondom, hogy sosem szokott kirepedni, de nekem a bejgli így az igazi.

Hozzávalók

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?